Rwanda Gatare Organic

250 gr bönor

145 kr

Smakbeskrivning: ett kaffe med elegant syra, svarta vinbär, citrus & earl grey

Processtationen Gatare är beläget i distriktet Nyamasheke i den västra regionen. Kaffet levereras hit från de 167 st smågårdar som är anslutna till kooperativet och där merparten av kaffebönderna är kvinnor. Kaffet är ekologiskt odlat, endast organiskt gödsel används på gårdarna och allt arbete görs dessutom för hand. På så sätt säkerställs högsta kvalitet och endast de mogna bären plockas vid skörd. Manager för processtationen Gatare är Daniel Komezusenge som vi träffade i Stockholm förra året och kaffet är direkt upphandlat, s.k "direct trade".

Ursprung: Nyamasheke, västra distriktet

Gård: 167 smågårdar

Arabicatyp: Röd Bourbon

Processmetod: Tvättat/Washed

Höjd: 1,800- 2,000 m.ö.h

Rostat: 2/2 eller senare